Aruba – otok sreće bez bujne vegetacije

Jedan od rijetkih otoka na Karibima čijem nastanku nisu kumovali vulkani i jedan od rijetkih koje zaobilaze razarajuće oluje.

Ono što je slično drugim karipskim državicama su rajske plaže i kristalno čisto more u neodoljivim nijansama plave i zelene. Aruba je otok sa najviše sunčanih dana na Karibima i mjesto koje ima najviše turista povratnika u ovom dijelu svijeta.

Ljubazno stanovništvo Arube se ponosi svojim prekrasnim plažama, ali i svojom pitkom vodom koju vam sipaju gdje god se pojavite. Zanimljivo je da je imaju s obzirom da je Aruba poprilična pustara. Svoje izobilje vode otok duguje jednom od najvećih postrojenja za desalinizaciju na svijetu – Balashi.

Čašu svježe, ledene i pročišćene morske vode lokalci zovu koktelom Balashi. Isto ime nosi i jedino domaće pivo koje se proizvodi na Arubi. Ima Aruba i svoju negostoljubivu stranu, onu gdje asfaltni putevi prelaze u one šljunčane, a ovi nestaju u koraljnoj prašini suhog i naizgled beživotnog reljefa, prošaranog kaktusima, kamenim formacijama i visokim pješčanim dinama. Ovaj dio je za one istraživačkog duha, a bez obzira što tko voli, sve će dočekati isti čuveni slogan: „Aruba – One Happy Island“.

Ovaj unos je objavljen u Zanimljivosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.